maanantai 17. elokuuta 2015

Rankasta viikosta mieluisa palkinto!

Viime viikko oli melkoisen rankka. Takana on siis ensimmäinen viikko fustrakoulutusta. Uutta tietoa tulvi melkoinen määrä, jonka yritin dieettiväsymyspäissäni imaista muistiin mahdollisimman hyvin. Päivät venyi melko pitkiksi ja illat meni omien treenien ja seuraavan päivän eväiden valmistuksessa. Kello kävi jokapäivä puoltayötä ennen kun pääsin ummistamaan silmät. Meinasi loppuviikosta jo usko loppua omaan jaksamiseen. Välillä tuntui siltä, että viimisillä voimilla raahasin itseäni eteenpäin.

Aamulenkkifiilistelyjä karvaisen kaverin kanssa Arabian rannassa.

Aikaisin aamulla tyhjällä mahalla lenkkeily ei ole mun lemppariasia numero yksi, mutta hyvät kelit ja kauniit maisemat piristää lenkkiä kummasti :)


Lauantaina nousi kuitenkin hymy huulille kun sain valmentajalta puhelun. Sain ohjeeksi pitää sunnuntaina tankkauspäivän mitä jatkettiin hieman myös tänään. Tämän lisäksi kropalle annetaan nyt vähän lepoa ja aikaa palautua. Tämä viikko mennään siis kevennetyllä treenillä (kolme salitreeniä ja kevyttä aerobista oman fiiliksen mukaan) ja tehdään kehonhuoltoa paljon. 

Mites se tankkaus sitten toteutettiin? Sunnuntaille tuli ohjeet lisätä hiilihydraattien määrää 200g normaaliin. Hiilarien lähteen ja sijoittelun sain päättää itse. Lauantai-illalla melkein kuola valuen naputtelin kalorilaskuriin lisähiilareita jokaiselle aterialle. Sain luvan myös halutessani herkutella, mutta mä en halunnut, mä halusin vaan ruokaa, puhdasta ruokaa, paljon :D 

  • Aamupalalle tuplasin kaurapuuron määrän, otin vähän ekstraa marjoihin ja kirsikaksi kakun päälle vielä banaania ;) Ah, puuroa ja banaania! 
  • Välipalalle tuli ylläri ylläri..... lisää puuroa :D ja tuplana omenaa.
  • Lounaalle lisäsin riisin ja kasvisten määrää.
  • Toiselle välipalalle tuli riisikakkuja.
  • Päivälliselle pirusti perunaa ja kasviksia.
  • Iltapalalle paaaaljon banaania.

That was it! Tiedän, saattaa kuullostaa tylsältä. Noihan on ihan niitä samoja ruoka-aineita mitä kuuluu mun päivittäiseen ruokavalioon, olin sitten offilla tai dieetillä. Mutta tosiasia on se, että mä ihan oikeesti pidän siitä ruoasta mitä syön päivittäin. Mä olen joskus vetänyt tankkausöverit kaikesta "roskasta" ja siitä vaan ei tule hyvä olo. Vaikka mun kroppa huutais ruokaa niin se ei koskaan kuitenkaan huuda roskaruokaa. Puhtaasti syöminen ei ole vaan nipotusta siitä, että se on terveellistä vaan oikeesti se on sitä mitä mä valitsen vapaasta halusta jos annetaan lupa vetää ihan mitä vaan. 

Puuroa, perunaa, riisiä, kasviksia ja hedelmiä. Ah, mitä muuta voi ihminen haluta ;D


Jännä oli huomata se, että vaikka sain syödä reilusti enemmän kun tässä lähiaikoina olen syönyt (selvennettäköön, että tuo 200g hiilaria teki päivän energiansaantiin noin 1000 kaloria lisää), niin silti päivän aikana olin nälkäinen. Tai ainakin mukamas nälkäinen. Musta tuntui, että jokainen murunen minkä nielaisin ei kerinnyt vatsaan asti vaan se imaistiin heti johonkin hyötykäyttöön. 

Illalla kävin tekemässä alavartalon polttotreenin ja ai että mikä fiilis kun treeni kulki ilman väkisin ponnisteluja! Tuli kyllä tankkaus tarpeeseen! Lihakset olikin jo melkoisen paineettomat ja väsyneen näköiset. 

Tänään starttasi toinen viikko fustran opiskelua. Fustrasta kirjoittelen paremmin myöhemmin kun koulutus on päättyy (perjantaina) ja toivottavasti takataskussa on fustra-yksilövalmentajan lisenssi ;) Tämän päivän ruokavaliosta löytyi vielä 50g enemmän hiilaria kun normaalisti. Huomenna palataan takaisin dieettiruokavalioon ja mielenkiinnolla katsotaan miten tämä tankkaus ja keventely omaan kroppaa vaikuttaa. Paino ei eilisen tankkauksen jälkeen noussut kun maltilliset 600g. 
Tähän viikkoon fustrakoulutuksen lisäksi kuuluu kevyttä treeniä, paljon lepoa, kehonhuoltoa, hierojalla käyntiä ja lauantaina lähdetään tiimikavereiden kanssa Lahteen Ifbb:n fitness-leirille, jeah! Kiva viikko siis edessä :)

Lepäilyn ohessa pitäis jaksaa myös opiskella. Perjantaina on näyttökoe ja lopputentti. Sormet ristiin, että homma on hallussa.


Till next time,

Karoliina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti